sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Se meni, voitto tuli

Eilinen peli päättyi hieman oudoissa tunnelmissa ja aiheutti ylimääräisiä järjestelyjä, joten kirjoittaminen tänne jäi tekemättä. Pahoittelen, mutta tulos on varmasti jo kaikkien tiedossa, eikä pelin voittamisen kannalta lopussa tapahtunut juurikaan mitään kummallista.

Harmillisen tunnelman aiheutti Janne Höltön loukkaantuminen. Hän vapautui sairaalasta, mutta lensi suoraan Helsinkiin. Jalka on murtunut. Dannylle tsemppiä!

Sairaalassa oli tunkua, sillä myös Atte Hänninen kävi saamassa hoitoa. Tikkejä ja liimaa on lärvi täynnä, mutta muuten mies on terve. Atte pelaa tänään. Aivotärähdystä pelättiin, sillä isku naamaan oli todella kova. Mutta siltä onneksi vältyttiin.

Aten saama isku oli jo toinen erittäin vaarallinen päähän sattunut loukkaantuminen lyhyen ajan sisään. Teijo Laitinenhan sai mailasta päähän Narukerä pelissä reilu viikko sitten.

Ihmettelenkin OLS:n pelaajavalmentajan Samuli Niskasen lausuntoa Kalevassa ja OLS:n verkkosivuilla. Niskasen mielestä Loukkolan saama rangaistus oli liian ankara. Loukkola siis sai suoran punaisen kortin ja OLS pelasi loppupelin vajaalla. Sääntö on kuitenkin selvä:

"Mikäli lyönti osuu vastustajaa kasvoihin ja hän loukkaantuu erotuomarin tulee tuomita vapaa- tai rangaistuslyönti ja punainen kortti - törkeä väkivaltainen peli.
Joukkue pelaa ottelun loppuun vajaalla."

Tuomareille annetun ohjeen mukaan, ei ole merkitystä, onko teko tahallinen vai ei. Päätuomari Ari Mård teki aivan oikein tarkastaessaan pelaajan kunnon ja todettuaan hänen loukkaantuneen kasvoihin, antoi Loukkolalle punaisen kortin.

Niskasen mukaan Loukkola tavoitteli tilanteessa palloa. Olemme eri mieltä. Kaikki on videolla.

Mutta tänään on uusi peli. Voitolla OPS:sta varmistaisimme jatkosarjan voiton ja kotiedun pudotuspeleihin. Tiedossa on jälleen kova vääntö, sillä OPS tarvitsee kuumeisesti voittoja.

Hölttö on siis sivussa, mutta saamme pelikiellosta vapautuneen Tuomo Partasen kehiin. Muuten kaikki ovat rivissä. Maalissa pelaa Huber.

Palataan päivän mittaan, pysykää kanavalla.

Aimo Vainio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti